Nincs devizahiteled? Hülye vagy , vagy hazudsz?

“a kormányzati kommunikáció –híven kiszolgálva a háttér hatalom igényeit – megpróbálja szembe fordítani a hitelcsapdában vergődőket azokkal, akiknek nincs hitelük. Ezt könnyedén megtehetik kedves Árpi barátom – remélem, nem veszed zokon a megszólítást –, mert mondandódban a legnagyobb devizaadósról megfeledkeztél. A legnagyobb devizaadós pedig maga az ország. Maga a Nemzet!”

Éppen úgy, gusztustalanul, gátlástalanul elbántak Hazánkkal, mintahogyan kovácsjózsival, nagypistivel, káslerárpival, vagy éppen orosháziferivel.

Addig, amíg ezt nem vesszük tudomásul, vagy nem beszélünk róla – fel sem merül bennem, hogy szándékosan hallgatunk felőle –, addig bizony a devizahiteles káslerárpival és orosháziferivel, könnyedén szembe állíthatják a hitel nélkülieket.

Abban a pillanatban viszont, hogy tudatosítjuk a magyarokkal, MINDENKIVEL(!), hogy az államadósságunk egy főre vetítve, NAPONTA(!) több Forinttal növekszik, mint amit aznap megkerestünk – és ezt megértik az emberek –, már nem tudják megtenni hogy szembe állítsák a magyarok különböző érdekcsoportjait.

Abban a pillanatban, hogy mindez tudatosul, érintetté válik a hitel nélküli tanár, és a diák, IS! A hitelnélküli busz-, troli-, és villamosvezető, IS! A hitel nélküli orvos, az ápoló, és a betegszállító, IS! A hitel nélküli köztisztviselő és a földet megművelni szándékozó paraszt, IS! A hitel nélküli építőiparos, a mozdonyvezető-, váltóállító-, és az utaskísérő vasutas, IS! A hitel nélküli rendőr, a katona és a vadakat terelő juhász…., IS! MINDENKI!”

olvass tovább:

Meg kellene érteni: az államadósság örök rabszolgaságba taszít

Hozzászólás